Homeopatia-koulutus

Suomessa homeopatian koulutusta on nykyisin tarjolla eri puolilla maata ja eri tasoisina koulutuksina. Pääsääntöisesti ammattiin johtavat opinnot vievät noin neljä vuotta ja koulutus koostuu tavallisesti seminaarityyppisistä lähiopetusjaksoista ja itsenäisestä etäopiskelusta.

Kurssivaatimuksiin  kuuluu homeopaattisten ainekuvien opiskelun lisäksi homeopatian filosofian omaksuminen. Lisäksi useimpien koulujen kurssivaatimuksiin kuuluu  käytännön  potilastyöskentelyä. Itsenäisesti suoritettujen potilastapausten kirjallinen esittäminen seurantoineen (määrä riippuu koulusta) on osa opiskelijan ammattiin tähtäväästä tutkinnosta.,Koulusta riippuen tutkintosisältöihin voi liittyä fytoterapian, lääkeainelainsäädännön, eri luontaislääketieteen alueitten yms. opintoja. Ammattiin tähtäviin opetusvaatimuksiin kuuluu myös itsestään selvänä peruslääketieteen opinnot.

Monet koulut tarjoavat opiskelijoilleen lisäksi tilaisuuden tutustua homeopatian tasoon muualla maailmassa järjestämällä  tunnettujen, kokeneitten homeopaattien vierailuseminaareja, jotka ovat osana opetusohjelmaa ja useimmiten myös avoinna koulujen ulkopuolisillekin osallistujille. Monet opiskelijat ovat suomalaisen tutkinnon suoritettuaan innostuneet täydentämään opintojaan ulkomailla ns. “post graduate”-kouluissa. Edellytyksenä on tietysti ollut tarpeeksi tasokkaan koulun valinta kotimaassa, jotta oman osaamisen taso on riittävä lisäopintojen omaksumiseen ja ymmärtämiseen ulkomailla.

Englannin kielen hyvä hallinta on lähes välttämätöntä, sillä ammattikirjallisuus ja ulkomaalaiset seminaarit tapahtuvat pitkälti englanniksi. Homeopaatin ammattitutkintoon tähtäävän opiskelijan onkin tarpeen selvittää itselleen  koulua valitessaan, mitkä eri instanssit  hyväksyvät ko. oppilaitoksen tutkinnot. Esim. ECCH:n hyväksyntä voi olla  tärkeää jatko-opintojen kannalta. Tarjolla on myös mahdollisuus opiskella homeopatian perusopintoja, tavallisesti noin vuoden kestävinä jaksoina. Lyhytkestoisia homeopatian kotiapteekkikursseja on aika ajoin tarjolla joko koulujen tai yksityisten homeopaattien vetäminä.

Koulut

Olet täällä