Käyttäjän Aino Eckstein blogi

Season`s Greetings ja muita ajatuksia!

Joka vuosi se tuntuu alkavan aikaisemmin. Joulu. 

Olemme oppineet tanssimaan oikeassa tahdissa kuin sirkushevoset. Heti kun kauppojen kimaltelevat koristeet sokaisevat syyspimeät silmämme ja sielumme alkaa janota valoa ja  punaista väriä lämmöksi ulkoista sadetta ja kylmää  torjumaan, alkaa joulu? Koristelemme kotimme ja  kuusemme, nauttimme glögiä, syömme kinkkua ja laatikkoja jo lokakuussa?

Äkkiä viime kesänä... ja vähän muulloinkin

Opiskelijavuosiltani muistan oikeustieteen professorin kysymyksen siitä, onko ihmisen pakko ottaa vastaan tavaratoimitus, jota hän ei ole tilannut? Eipä meillä ensimmäisen vuoden fukseilla tainnut olla mitään ihmettelyä kummempaa vastausta kysymykseen. Professori jatkoi: Entäpä, jos joku toimittaa ovellenne elefantin? Nyt auditorio oli jo muminasta päätellen sitä mieltä, ettei kenenkään norsutoimitusta sentään tarvitse hyväksyä, jollei ole sitä tilannut.

“Kuningatar käyttää arsenikkia!”

Opiskellessani homeopatiaa Englannissa 1990-luvulla, The Sun-lehdessä oli otsikko, joka väitti kuningattaren käyttävän arsenikkia! Kun ei kuitenkaan enää ollut kyse nk. “Arsenikin aikakaudesta”, jolloin jokainen vähäisempikin merkkihenkilö kuin Englannin kuningatar, sai oman turvallisuutensa nimissä totuttaa kehoaan vähitellen pieniin määriin ko. myrkkyä, niin mistä sitten!

Siedätyshoitoa vaiko homeopatiaa?

Eletään taas sitä aikaa vuodesta, jolloin siitepölyallergikot saavat
oireita. Joidenkin allergikkojen elämä on niin oireitten hallitsemaa, että he joutuvat lähtemään pahimmaksi ajaksi jopa ulkomaille. Kukapa nyt nauttisi sisällä istumisesta silmät kutisevina ja umpeen muurautuneina, nenä tukossa tai voimakkaasti vuotaen jopa viikkoja, kun olisi ihanaa nauttia kevään puhkeamisesta ja auringosta pitkän kylmän talven jälkeen!

Tuku, tuku lampaitani…

Vuokraamme mieheni kanssa mökkiä Uudeltamaalta ja tilan omistajat, maanviljelyksen lisäksi, kasvattavat lampaita.
 
Kevät on karitsoimisen aikaa ja pieniä päkiä on syntynyt uuhiemoille varsin kiitettävästi. Ongelmiakin syntyy, kun karitsoita tuleekin vaikkapa kolme, uuhi kun pystyy imettämään vain kahta karitsaa pääsääntöisesti. Jonkun emon poikanen on voinut kuolla. Joku toinen emo puolestaan hylkii karitsaansa. Maito saattaa ehtyä tai sitä ei tule tarpeeksi…Lammasemo saakin yks'kaks ripulin, mitä neuvoksi?
 
Tilaa syöte RSS - Käyttäjän Aino Eckstein blogi

Olet täällä