Blogit

Kansalaisaloite - Täydentäville hoidoille oma laki!

Aloitteen sisältö

Me tämän aloitteen allekirjoittajat esitämme, että Suomeen on mahdollisimman nopeasti saatava laki, joka säätelee jo vakiintuneita täydentäviä hoitomuotoja sekä näitä hoitoja antavia henkilöitä. Nykyinen tilanne, jossa täydentäviä hoitomuotoja ei säädellä lainkaan, ei voi jatkua Suomessa.

Kroonisten sairauksien homeopaattinen hoito ja kuntoutus

Kroonisesti sairaiden eläintemme tuloksekas hoito ja kuntoutus vaatii usein pitkällisen homeopaattisen hoidon ja useamman eri alan taitajan rinnakkaista työpanosta. Jokaisella terapeutilla on oma arvokas antinsa omalta erikoisosaamisen alaltaan hoidon eri vaiheissa. Hoimeopaattisen hoidon onnistumiseksi on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että hoitava eläinhomeopaatti on tietoinen eri terapeuttien antamista suosituksista ja mahdollisista lääkityksistä. Tämä koskee myös hoitoprosessin keskellä itsenäisesti tai jonkun muun suosituksesta annettuja homeopaattisia lääkeaineita.

Kevään ilot ja kirot lemmikkiemme arjessa

Koirankakkakeskustelut ovat jo virinneet - kevät on siis vahvasti tulollaan! Erilaisten matotartuntojen hallinta olisi toki helpompaa jos kikkanat hoituisivat ajallaan roskiksiin. Vähintään yhtä piinaavana, mutta alkuunsa huomaamattomana riesana ovat erilaiset vilustumisoireet, jotka pahimmillaan pääsevät etenemään yskäksi tai virtsatie-/ munuaisvaivoiksi asti. Kevätsäät ja kylmä maa ovat yhtä petollisia eläinystävillemme kuin meillekin!

Eläinlääkintälaki

Päivitetty eläinlääkintälaki on eduskunnan käsittelyssä mahdollisesti vielä ennen kesälomia. Päivitetty laki päivitettyine asetuksineen astunee voimaan vuoden 2014 alusta. Homeopatiaa koskevat osiothan löytyvät asetusten puolelta. Kutakuinkin samalla aikataululla työstetään koko EU:n eläinlääkintälakia.

Season`s Greetings ja muita ajatuksia!

Joka vuosi se tuntuu alkavan aikaisemmin. Joulu. 

Olemme oppineet tanssimaan oikeassa tahdissa kuin sirkushevoset. Heti kun kauppojen kimaltelevat koristeet sokaisevat syyspimeät silmämme ja sielumme alkaa janota valoa ja  punaista väriä lämmöksi ulkoista sadetta ja kylmää  torjumaan, alkaa joulu? Koristelemme kotimme ja  kuusemme, nauttimme glögiä, syömme kinkkua ja laatikkoja jo lokakuussa?

Äkkiä viime kesänä... ja vähän muulloinkin

Opiskelijavuosiltani muistan oikeustieteen professorin kysymyksen siitä, onko ihmisen pakko ottaa vastaan tavaratoimitus, jota hän ei ole tilannut? Eipä meillä ensimmäisen vuoden fukseilla tainnut olla mitään ihmettelyä kummempaa vastausta kysymykseen. Professori jatkoi: Entäpä, jos joku toimittaa ovellenne elefantin? Nyt auditorio oli jo muminasta päätellen sitä mieltä, ettei kenenkään norsutoimitusta sentään tarvitse hyväksyä, jollei ole sitä tilannut.

Eläinhomeopatia - sanaton viestintä

Syksyinen eläinkommunikaatiopäivä herätti monia ajatuksia sanattoman viestinnän tärkeydestä niin eläinhomeopaatin, kun muiden eläinten parissa toimivien terapeuttien työssä. Mitä kaikkia meille suotuja työkaluja meidän tulisikaan muistaa aktiivisesti käyttää voidaksemme palvella eläinasiakkaitamme ja heidän omistajiaan parhaalla mahdollisella tavalla!

Eläinhomeopatia

Eläimet hyötyvät homeopatiasta siinä missä ihmisetkin, niin akuuteissa kuin kroonisissa vaivoissa. Reagointiherkkyys ja –tavat vaihtelevat mm. lajin, rodun, kertyneiden elämän kokemusten, laumajärjestyksen sekä opittujen toimintamallien mukaan. Nämä kaikki on otettava huomioon myös homeopaattista lääkeainetta ja potenssia määriteltäessä.

“Kuningatar käyttää arsenikkia!”

Opiskellessani homeopatiaa Englannissa 1990-luvulla, The Sun-lehdessä oli otsikko, joka väitti kuningattaren käyttävän arsenikkia! Kun ei kuitenkaan enää ollut kyse nk. “Arsenikin aikakaudesta”, jolloin jokainen vähäisempikin merkkihenkilö kuin Englannin kuningatar, sai oman turvallisuutensa nimissä totuttaa kehoaan vähitellen pieniin määriin ko. myrkkyä, niin mistä sitten!

Sivut

Tilaa syöte RSS - blogit

Olet täällä